Wie is Suus?

Fotograaf uit Oegstgeest

Mijn naam is Suzanne Minks en ik woon samen met mijn man en twee kinderen (een jongen en een meisje) in Zuid-Holland. Alhoewel niemand in woorden te vangen is, zijn er wel woorden die passen bij wie ik ben: creatief, muziekliefhebber, spontaan en een echt mensen-mens.

Mijn liefde voor fotografie zorgt ervoor dat ik er ook altijd mee bezig ben. Overal om mij heen zie ik mooie plaatjes. Een echte foto verslaafde mag je wel zeggen! 


Echoscopist

Naast mijn werk als fotograaf werk ik twee avonden en een dag in het weekend als echoscopist bij echopraktijk Liva. We hebben twee locaties: je zult me in Voorschoten of in Rijnsburg tegen komen! Het echoën en fotograferen is voor mij een fijne combinatie, ik vind het prachtig om zwangeren en hun partner het ongeboren kindje te kunnen laten zien. En ik vind het geweldig om bij zo’n speciaal moment te kunnen zijn. 


Documentaire fotograaf

Ik ben een mensenfotograaf. Mensen fascineren mij. Zowel de interactie tussen mensen onderling, als de karakters van degene die gefotografeerd worden. Ik vind het mooi om hier dichtbij te blijven. Dichtbij de persoon en bij wie je bent. Ik fotografeer op een journalistieke of documentaire wijze, waardoor ongedwongen en spontane foto’s ontstaan. Niet de geposeerde foto, maar dat fotograferen wat zich aandient.

“Fotografie is de kunst van observeren. Het heeft weinig te maken met de dingen die je ziet, maar alles te maken met de manier waarop je ze ziet.” – Elliot Erwitt

Natuurlijk let ik daarbij als fotograaf goed op licht, compositie en het goede moment. Hierdoor krijg je echt mooie foto’s die je raken en die herkenning oproepen.

Ik vind het verder belangrijk dat je voor mijn lens jezelf mag zijn en waarin je niet met mij bezig hoeft te zijn. Het gaat immers om jullie en niet om mij. Om deze reden is in de laatste jaar steeds mijn aandacht steeds meer uitgegaan naar de documentaire fotografie. 

Neem een kijkje in mijn portfolio om te zien welke foto’s ik heb gemaakt. 

Ben je geïnteresseerd en ben je op zoek naar een goede en gedreven fotograaf? Neem dan vrijblijvend contact met me op, dan praten we samen over de mogelijkheden.

 -x-

Suus